dilluns, 15 d’octubre del 2012

"Llegir amb el gest semblant de qui acarona, plaent, el cos despullat de la persona estimada". Josep M. Vidal ressenya Si em parles del desig

"Imprescindible". Amb aquesta rotunditat conclou la ressenya que Josep Manel Vidal ha publicat al voltant del poemari de Manel Alonso, amb el qual es va endur el Vila d'Almassora del 2010. L'escriptor i docent de l'Alcúdia de Crespins hi destaca la capacitat d'observació que Alonso hi posa sobre "Si em parles del desig", un poemari eròtic, de carn i de cos, que "podria passar per un llibre d'imatges".

I es què les mirades d’en Manel són precises, amarades d’una basta tendresa, sovintejades per referències sobre els ritmes de la natura (“Recorre com una onada lenta, la sorra de la seua pell”), com qui retroba, en el goig dels esforços amatoris, el plaer de les caminades pel terme, sota la llum entelada que ofereix el brancatge dels arbres o la lluentor de vidre del cel obert i en gaudeix de les descobertes.

Vidal hi ressalta, a més a més, el conjunt de haikus que tanquen el llibre, una sèrie de "perles" poètiques eròtiques. La ressenya sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada