dijous, 25 d’octubre del 2012

"Quan es treballa la lectura s’han d’incloure tota mena de llibres i estils". La col·lecció Teatre Fàcil vista per Joaquina Barba

Si la setmana passada vam entrevistar Joaquina Barba al voltant del conte "Aixa arriba a l'escola", ara ens centrem en una altra obra seua, juntament amb Irene Verdú i Noèlia Conca. Amb "Benvinguda la tardor" i "Àngel, l'amic imaginari", publicats a la passada primavera, s'encetava la col·lecció Teatre Fàcil, destinada a introduir la interpretació a les aules d'ensenyament infantil. L'autora d'Oliva ens fa cinc cèntims d'aquesta novedosa sèrie de llibrets. 

Com sorgeix la idea e crear estes obres de teatre? 
Es un projecte que jo tenia en ment feia temps i vaig convidar a Irene i Noèlia a participar perquè com a docent era conscient que no existia aquest tipus de material per tal que els docent pogueren treballar el teatre fàcilment a l’aula.

La col·lecció compta amb dos volums, com s’ha fet l’elecció dels temes? 
“Àngel, l’amic imaginari” naix de la proposta d’una mestra que em va agradar molt i vaig decidir utilitzar-la. “Benvinguda a la tardor”, és un centre d’interés que es treballa sempre a les escoles i que tenia molta gana d’explotar.

Després d’uns mesos a les llibreries, com has vist la rebuda d’estes propostes? 
És massa aviat per fer una valoració tot i que de la meua escola si que puc parlar donat que els llibres s’han treballat satisfactòriament. Hi ha que donar un temps als llibres quan ixen al mercat i sobre tot és molt important la promoció que es fa d’ells.

Teatre fàcil està pensat per a les escoles, què creus que hi pot aportar als treballs dels docents? 
És un material molt útil per treballar l’expressió i la representació. També es pot fer servir per treballar la lectura en veu alta amb el grup.

Quin paper consideres que ha de tindre el teatre en primària? 
El teatre ha d’ocupar en el currículum de l’ensenyament un paper fonamental perquè ajuda a desenvolupar la personalitat i la creativitat de xiquets i xiquetes.

Penses que cal fomentar la lectura de dramatúrgies? 
És fonamental. Quan es treballa la lectura s’han d’incloure tota mena de llibres i estils. L’alumnat ha de trobar mecanismes i recursos per descobrir el tipus de lectura que més li agrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada