dijous, 21 de març del 2013

"Fuster en temps de crisi". Article de Manel Alonso al Diari Gran

L'any passat va ser el de les commemoracions fusterians: 90 anys del seu naixement, 20 de la seua marxa, i 50 de la publicació de Nosaltres els valencians i El País Valenciano, dues de les seues obres més emblemàtiques. Però, què en queda de Joan Fuster avui en dia? Aquesta qüestió es abordada per Manel Alonso en el seu darrer article al Diari Gran de Sobiranisme, "Fuster en temps de crisi". 
Per a l'autor d'Els somriures de la pena, la vigència del pensament fusterià és ineludible: "continua sent una figura incòmoda" però necessària a l'hora d'analitzar què hi passa a la societat valenciana del segle XXI, immersa en plena crisi.

A més a més, Manel Alonso hi fa menció a un nou acostament a Fuster. Es tracta de l'Antologia que ha dut a terme el professor Vicent Terol, un recull d'articles que abasten la trajectòria del de Sueca i que estan dirigits, especialment, per a treballar-los a les aules de Secundària i Batxillerat.

Mentre el llegia no vaig deixar de pensar en com els alumnes actuals del segon cicle de secundària i de batxiller rebrien les paraules del pensador de Sueca, què els passaria pel cap?, com reaccionarien?, a quines conclusions arribarien?, serien capaços de lligar el pensament de Fuster amb la realitat valenciana actual? Tot un enigma el qual conté la resposta al futur que ens espera als valencians com a poble.

L'article sencer es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada