divendres, 21 de juny del 2013

Tortosa i les Terres de l'Ebre, protagonistes de la nova exposició al Palau Robert

La ciutat de Tortosa i les comarques de les Terres de l'Ebre són les protagonistes de la nova exposició "L'esplendor d'una època, d'un riu i d'un territori" que acull el Jardí del Palau Robert de Barcelona fins el proper 31 d'agost.

A través de fotografies de gran format que signa Òscar Lanau, els visitants poden conèixer el patrimoni i la història del sud de Catalunya, així com els trets que caracteritzen la gent i els pobles vora el riu. Hi ha tres temes principals: "El Renaixement a Tortosa", "El riu Ebre i la navegació fluvial" i "Dels Ports al Delta de l'Ebre per la Via Verda de la Val de Safan", la qual cosa confereix una visió de conjunt de les quatre comarques ebrenques.

Imatge de @Jordiarrufat
 
Onada Edicions, com a editorial de referència a les Terres de l'Ebre, hi estarà present amb quatre llibre que abasten la història de la capital ebrenca i què s'hi podran trobar al Palau Robert. Són llibres que comprenen diversos períodes tortosins i que aprofundeixen els panells fotogràfics de la mostra.

"Tortosa. El patrimoni" és una guia ideada especialment per a que els visitants i turistes coneguen el llegat i el patrimoni històric i social que s'amaga pels carrers i places de la ciutat. Un llibre didàctic i rigorós que esdevé l'acompanyant perfecte en un recorregut cultural.
Per la seua banda, "La catedral de Tortosa als segles del gòtic" és el magnífic i complet estudi que ha dut a terme Victòria Almuni, doctora en Història de l'Art, sobre la seu dertosense.
Mentre, pel que fa a la Tortosa contemporània, cal parlar de Quimo Panisello, l'autor que ha reeixit amb les seues dues obres, la monumental "La Vida Tortosina", un recorregut gràfic i històric per la vida social i comercial de la ciutat, i "La Tortosa dels retratistes", dedicada sobretot els fotògrafs que van retratar el territori i les persones durant el segle XX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada