dimecres, 12 de juny del 2013

Emigdi Subirats: "Biografiar Gerard Vergés és el millor que m'ha pogut passar literàriament"

Emigdi Subirats, el biògraf que ha plasmat la intensa vida social i literària de Gerard Vergés i Príncep, "un dels grans de la poètica catalana actual", ha fet balanç al seu blog del trajecte que duu esta obra des de la seua publicació la passada tardor, tot centrant-se especialment en els actes que s'han celebrat en diversos centres educatius per difondre la figura vergesiana.

D'aquesta manera, l'autor recorda les presentacions a dos instituts tortosins, amb presència del biografiat, on hi van tindre lloc d'activitats en les quals hi van participar la comunitat educativa: recitals, xerrades, lectura de poemes, col·loquis… que posteriorment s'han repetit a Roquetes i a Campredó.

Finalment, a l'escola Port rodó de Campredó, va realitzar-se a finals de maig el darrer emotiu i brillant homenatge al gran poeta nostrat. Es presentà l'exposició sobre la seua obra que fou elaborada a redós de la Fira Cid i Mulet, i comptà amb la presència de vergesians/es com: l'escriptor Jesús M. Tibau, el cantant prioratí Jesús Fusté, i l'esmentada Dolors Queralt. El moment culminant de l'acte fou quan els alumnes de 5è i 6è interpretaren musicalment el poema Maig d'amor, que ha versionat Jesús Fusté, acompanyats a la guitarra pel professor de música Joan Cid, per acabar sentint el poema en veu del cantant prioratí. Tot un plaer i un luxe!

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Entrevista al Diari de Tarragona

D'altra banda, Subirats va ser entrevistat pel rotatiu tarragoní, a causa d'una altra obra relacionada amb un nom propi de les lletres ebrenques, "Contes negres vora el Danubi", del miravetà Roc Llop (1908-1996). Preguntat sobre la biografia de Gerard Vergés, l'autor de Campredó va explicar que "biografiar Gerard Vergés és el millor que m'ha pogut passar literàriament. Un dels grans de les lletres catalanes, un poeta en majúscula, i tot un plaer haver pogut compartir tantes estones amb ell i tan alliçonadores. Ha estat editat per Onada, dintre de la col·lecció La nostra gent."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada