dilluns, 31 de març del 2014

La història contada des de la perspectiva dels perdedors. Salvador Vendrell parla de "Quan truquen de matinada" al Levante-EMV

Aquest divendres 4 d'abril es presenta a València la novel·la de Salvador Vendrell "Quan truquen de matinada", guanyadora del darrer Premi Ciutat de Sagunt. I aquest cap de setmana, l'autor ha estat entrevistat al diari Levante-EMV per contar, entre d'altres coses, que "en una novela no existe la autocensura", frase que titula la pàgina del periòdic.

"Quan truquen de matinada" és el relat de Pere, un historiador esdevingut periodista, ubicat en la València de la crisi immobiliària. La investigació de les memòries de la vídua d'un anarquista, però, li permetran posar sobre la taula tres moments històrics que s'alternen en la novel·la: la República, la Transició i l'actualitat. Com exposa Vendrell a l'entrevista, "esta es una historia contada desde la perspectiva de los perdedores. Sí, hay investigación historica, pero todo se cuenta desde la actualidad, desde la visión de un periodista que vive la cotidianidad de cada día, con la crisis." I que, en aquestos moments en que la Transició democràtica retorna a escena, comprova com "van cayendo todas la conquistas sociales que se veían irreversibles, pero que no lo son".

A més a més, l'autor exposa que el fet que el protagonista siga periodista és un "homenaje a los profesionales que siguen practicando el periodismo con dignidad".

Podeu llegir l'entrevista sencera tot seguit, tot clicant sobre la imatge.

Cliqueu per a ampliar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada