dilluns, 3 de març del 2014

El més consultat a Onadaedicions.com durant febrer

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de febrer.

FICCIÓ

1. Sobre el caballito de madera. Per segon mes consecutiu, l'escriptora costa-riquenya Andrea Aguilar-Calderón encapçala l'escalafó amb el seu primer llibre, un personal i divertit llibre de viatges que recull les experiències de l'autora en una surrealista -però real- aventura que l'ha duta a recòrrer mitja Europa, i amb la qual va obtindre el Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim.

2. L'Estirp de la Sang Reial. A les acaballes de l'any 2009, Pep Castellano presentava el segon títol de la col·lecció juvenil La Feram, una història policíaca i de misteri que s'ubicava per les viles i paratges de la comarca del Baix Maestrat, la qual esdevenia un personatge més de la trama. El llibre ha esdevingut un clàssic de les aules de Secundària al nord valencià, de manera que ha estat reeditat, i enceta la nova col·leccio Maremàgnum Taronja.

3. La lluna de Praga. Una altra novetat de Maremàgnum, en aquest cas de la seua sèrie Roja. Amb el canvi d'any aplega el nou llibre de Jordi Santasusagna, una intensa novel·la pensada tant per als adults com per al públic juvenil dins del projecte Onada Educació. Ambientada entre Manresa i Praga, narra les recerques d'un professor, en Charly, per tal de localitzar a l'Anna, una alumna desapareguda en un viatge a la capital txeca.

4. La rebel·lió dels plasticanimals. Tot continuant amb els llibres de temàtica infantil-juvenil, Jordi Colonques ha fet l'última aportació a la col·lecció La Feram, pensada per a l'últim cicle de Primària. L'autor de "Món animal" ha entrat en aquest gènere amb un divertit llibre-joc inspirat en els clàssic títols de "Escull la teua pròpia aventura", i en aquest cas, l'aventura ens durà a descobrir la varietat de fauna que es troba a qualsevol ciutat.

5. Els seguicis d'Amposta i Ulldecona. A l'any 2011 es van publicar els quatre volums que conformen la col·lecció Pinta, retalla i juga!, constituida per una sèrie de retallables dissenyats per l'artesà tortosí Joan Iniesta. Com indica el seu nom, es composen de dibuixos dels elements festius i de l'imaginari, en aquest cas, d'Amposta i Ulldecona, al Montsià. Gràcies al joc de pintar i retallar, els més menuts coneixen i aprecien aquesta vessant del nostre patrimoni.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Dos anys després d'arribar a les prestatgeries i presentar-se a la Fundació Alícia, l'obra col·lectiva de diversos cuiners, pastissers i restauradors de les nostres comarques continua ben vigent, gràcies a ser una obra única quant al seu enfocament: retornar el protagonisme a la garrofa, un producte ben nostrat, ben saludable, però etiquetat com a succedani. Amb aquest llibre, aquest ingredient ha retornat a la cuina.

2. Salir del silencio. No és molt comú que una obra d'Onada es presenta a l'altra banda de l'Atlàntic, i menys encara quan es tracta d'un llibre eminentment local, però la nordamericana Martha Heard va presentar, a principis de mes, el seu llibre a Albuquerque, Nou Mèxic. I a més, ho va en dues ocasions. Perque, al remat, des del localisme d'una vila com Càlig, se'ns narra les vivències de tots aquells que van patir la Guerra Civil espanyola, amb la seua pròpia veu.

3. Antologia de Joan Fuster. Estem davant d'un llibre pensat especialment per al públic acadèmic, per al treball a l'aula sobre l'obra d'un dels grans pensadors universals del segle XX. Per aquesta raó, l'interés cap aquesta Antologia, a càrrec del professor Vicent Terol ha crescut al llarg del calendari lectiu. A més a més, és una excel·lent porta d'entrada per a tots aquells que encara no coneguen el pensament fusterià.

4. La cuina de la carxofa de Benicarló. Ens apropem cap les últimes setmanes de la temporada d'aquest producte, veritable símbol de la ciutat de Benicarló, però encara hi som a temps de preparar i degustar receptes amb carxofa, com les que proposen els cuiners de l'Agrupació de Restaurants de Benicarló, i que s'han agrupat en aquest volum gastronòmic.

5. La cuina de Traiguera. Més cuina per tancar l'escalafó. Com en els altres dos volums, la característica del llibre (a l'igual de que de la col·lecció) és l'aposta per la gastronomia com a element patrimonial d'un poble o d'una comarca, conèixer el territori a partir de les seues cassoles i els seus forns. És el cas de Traiguera, al Maestrat. Dos traiguerins, el cuiner Rafael Gauxachs, de La Casa dels Capellans, i l'escriptor Vicent Sanz, han pres la història, la societat i les tradicions i les han posades sobre la taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada