dimarts, 18 de març del 2014

"Qui va assassinar Roser fa dues dècades?" Manel Joan i Arinyó estrena novel·la: "El cas Peníscola"

La primavera aplega amb una novetat a la col·lecció Narratives. Manel Joan i Arinyó estrena "El cas Peníscola", la novel·la amb la qual ha guanyat l'últim Premi Vila de Puçol, amb un trepidant -i quan no menys peculiar- trama policíaca a la carismàtica Ciutat en el Mar.

 
La inspectora dels Mossos d’Esquadra Anna Recasens sabia que el xicot de la seua filla havia quedat orfe de mare quan tenia tres anys. El que no li havia dit ningú és que Roser, la qui hauria estat la seua consogra, havia mort assassinada. Mai no s’ha sabut qui en va ser el culpable. En un període de la seua vida en què ho està passant molt malament, Anna s’assabenta d’aquest cas no resolt i decideix investigar el crim, ocorregut divuit anys arrere.

Haurà de fer el seu treball d’una manera no oficial, ja que els fets van ocórrer fora de la seua jurisdicció, però aquest aspecte no la deté. Amb l’ajuda de personatges tan entranyables com el carter Andreu Mut i el mestre Jaume Coll, la inspectora Recasens descobrirà que, a pesar del caràcter tan dolç i la bellesa de Roser, o precisament a causa d’açò, els sospitosos d’haver-la assassinada en són més d’un. Qui va ser? Un home, una dona, una parella… I per què? Per amor, per gelosia, per motius econòmics, perquè sabia més del compte…?

Manel Joan i Arinyó, poeta i narrador, és autor dels llibres de relats Han donat solta als assassins (Premi Ciutat d’Olot, 1985) i Stress (1985); i de les novel·les Les nits perfumades (Premi Sant Joan, 1989); Com la flor blanca (1991); Contra sentit (Premi Narcís Oller, 1994); El cas Torreforta (1999), traduïda al castellà; 10.193-Escuma de mar (2004); L’agenda del sicari (2007); Fem un trio (Premi Ciutat de Sagunt, 2009); Cubaneta meua (Premi Càrcer, 2010); L’atzucac del perdedor (Premi Enric Valor, 2010), A cor obert (2013). El gruix de la seua poesia ha estat aplegat a Plany de l’home llop, obra poètica completa (1999), i Versos blancs (2012).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada