dijous, 17 de juliol del 2014

"Càlig modern I. Demografia i economia", nou llibre de Joan Ferreres


L'historiador Joan Ferreres Nos és l'autor del nou llibre de la col·lecció Biblioteca Calijona. Tot continuant els estudis duts a terme en altres poblacions del Maestrat, publica la primera part de la història moderna de Càlig en "Càlig modern". L'obra es presenta el divendres 1 d'agost a les 19 hores al Centre de Cultura de la vila, amb la participació de l'autor, l'alcaldessa Ernestina Borràs i el representant d'Onada Edicions Miquel Àngel Pradilla.

En aquest volum es tracten dos aspectes fonamentals de la vila dels segles XVI, XVII i XVIII: la demografia i l'economia. En la primera part, gràcies a la documentació, estableix els noms i cognoms més comuns dels calijons i calijones modernes, tot observant algunes llistes de veïns, l'evolució dels llinatges o l'estudi d'algunes famílies destacades. Mentre, en el capítol econòmic es recupera com era l'agricultura de l'època, les partides del terme, els ramats i els treballs artesans. Amb tot, un amè passeig per la història de Càlig, que ens descobrirà aspectes desconeguts de la població.

El santjordienc Joan Ferreres i Nos és doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona; màster en Història moderna i contemporània; professor de batxillerat de l’IES Thos i Codina de Mataró, ara jubilat; vicepresident i membre de la junta directiva del Centre d’Estudis del Maestrat; president de l’Associació dels Jordiencs Absents, i director de la revista Fulls de Sant Jordi. A més, és autor i coautor d’una trentena de llibres d’història, art i etnologia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada