dijous, 10 de juliol del 2014

Quimo Panisello transforma "La Vida Tortosina" en un Campus infantil d'estiu

Amb "xalem, descobrim i creem" com a lema, aquest estiu ha començat el seu camí el Campus La Vida Tortosina, un espai que al llarg d'aquest mes de juliol proposa un bon grapat d'activitats per als xiquets i xiquetes ebrencs, com ara tallers de dibuix i paper, tallers de música i cançons, tallers d'audiovisual, idiomes, excursions, etc. L'objecte, com el mateix Campus reconeix, és que la canalla aprengui moltes coses i de manera molt diferent al que es fa a l'escola durant el curs.

El nom del Campus no és un tria aletòria. "La Vida Tortosina" és el títol d'un dels llibres imprescindibles de la capital ebrenca, obra del dissenyador gràfic Quimo Panisello, a la vegada un dels impulsors de la iniciativa. I de fet, el Campus i el llibre tenen bona cosa en comú: recuperar l'essència de la Tortosa de sempre, siga a través de jocs i cançons, o de les històries dels seus comerços.

Juntament a Panisello, el Campus La Vida Tortosina compta amb col·laboradors destacats dins la cultura ebrenca, com ara l'artesà Joan Iniesta, autor de la col·lecció de retallables "Pinta, retalla i juga!", o el periodista, filòsof i comunicador audiovisual Roman Aixendri i el membre del grup musical Riu en So Enric Panisello. La professora d'anglès Sílvia Panisello i l'artista Claire Martin tanquen la llista, als quals cal sumar les monitores Sinta Salvadó i Alba Bes. Per la seua banda, el Casal Tortosí és l'espai que ha acollit el Campus, posat en marxa a l'aixopluc del Cor Flumine.

En aquesta primera edició només s'havien posat vint places a disposició del públic, les quals s'han cobert. Amb uns preus que oscil·len entre els 35 euros setmanals i els 135 mensuals, el primer Campus de La Vida Tortosina promet esdevindre en un clàssic dels estius dels xiquets i xiquetes tortosins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada