dimarts, 23 de desembre de 2014

Preparant novetats: "Dimonis de la riera encesa" d'Enric Anyó

 
L'última novetat d'enguany serà la novel·la d'Enric Anyó "Dimonis de la riera encesa", una trepidant ficció històrica ambientada en el nord del Regne de València durant l'edat moderna, anys de bandolers, de l'orde de Montesa, de misteris i supersticions i de enfrontaments ben terrenals. L'estrena del llibre està prevista per a la primera setmana de l'any vinent a la vila de Traiguera.

L’acció de "Dimonis de la riera encesa", situada al Maestrat valencià dels segles xvi i xvii, ens dibuixa una època apassionant, encara farcida de foscors i misteris, on la superstició i la religiositat sovint es confonen, alimentant creences, pors i recances, on els mals de cos i esperit es materialitzen gairebé de forma física, hom diria, com a espectres o dimonis.

Llorenç, el fill menut de la poderosa família canetana dels Monserrat, torna a casa després de lluitar durant quatre anys amb els terços reials. El seu retorn trastoca el destí de Lluïsa, la seua antiga promesa, així com els plans de don Tomàs, el seu pare, noble i prohom de l’orde de Montesa. Amb tot i això, l’alegria familiar de tenir de nou el fill a casa sa i estalvi aviat quedarà estroncada per l’esquerpa i obsessiva actitud del noi, pertorbat per la seua traumàtica experiència en la batalla.

Acompanyant el progressiu empitjorament de Llorenç, unes morts misterioses posaran en perill l’hegemonia social i el bon nom dels Monserrat, destorbant la calma de tot el poble. Les respostes, en forma d’espectres obscurs de bandolers ajusticiats a la forca, semblen amagar-se a l’interior d’una estranya caixa de plata que Llorenç ha portat dels seus viatges.

Enric Anyó Marco (Benicarló, 1974) és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i postgraduat en Divulgació i Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. S’ha dedicat professionalment a la publicitat, el disseny i l’edició de publicacions. Des de 2004 és membre del Centre Cultural Traiguerí, editor de la revista de l’entitat i col·laborador amb diversos articles de caire històric i divulgatiu. Amb el conte "Vi ranci pel camí de Wentworth" va guanyar el 5è Premi de Narrativa Taula del Sénia. "Dimonis de la riera encesa" és la seua primera novel·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada