dijous, 18 de desembre del 2014

Sant Carles de la Ràpita és protagonista del nou conte infantil de Núria Ibáñez

L'arqueòloga rapitenca Núria Ibáñez publica el segon volum de la col·lecció "El Montsià de Bàrbara i Jaume". Publicats per Onada Edicions, els contes volen mostrar i difondre el patrimoni de la comarca entre els menuts.


Aquest desembre la Bàrbara i el Jaume tornen amb una nova aventura, que ens porta ara fins Sant Carles de la Ràpita, tot continuant el recorregut pels pobles de la comarca del Montsià. En el seu segon conte, el xiquet aprofita la Diada de Sant Jordi per fer de guia per la seua ciutat a la seua bona amiga. D'aquesta manera, tant Bàrbara com els lectors i lectores podran descobrir alguns aspectes de la geografia, natura, tradicions i costums rapitenques.

Després del reeixit "Un tresor dins la muntanya", ambientat en el terme d'Ulldecona, l'autora Núria Ibáñez ens presenta la seua localitat amb "Un Sant Jordi especial", el segon volum d'una col·lecció d'Onada Edicions, "El Montsià de Bàrbara i Jaume", que té previst continuar creixent amb més experiències dels dos joves protagonistes per la resta de la comarca, on el coneixement del patrimoni i el foment de l'amistat van de la mà.

En aquest nou llibre, la narració de Núria Ibáñez s'acompanya de les il·lustracions d'Anna Soteras i de les fotografies d'Alfred Blanch. "Un Sant Jordi especial" es presentarà el pròxim divendres 19 de desembre, a les 19 hores a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó de la Ràpita, amb la participació de l'autora, de Miquel Àngel Pradilla, representant d'Onada Edicions, i de Pep Carcellé, escriptor i professor.

L'autora

Les peripècies dels xiquets Jaume i Bàrbara han estat l'estrena literària de Núria Ibáñez, arqueòloga a l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). D'arrels rapitenques i planeres, el projecte d'aquesta col·lecció de contes infantils ebrencs sorgeix de l'impuls per que els menuts coneguen i valoren els tresors del Montsià, i així, contribuïsquen a tindre'n cura, preservar-los i defensar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada