divendres, 25 de maig del 2018

"Una història apòcrifa de la ciutat de Castelló". El diari Levante es fa ressò de "Examen oral d'històries"


El diari Levante de Castelló ha dedicat una crònica a la presentació de "Examen oral d'històries. L'anecdotari de Ferran Sanchis", el nou llibre de Joan Montañés Xipell en el que, de la mà de la memòria del venerable senyor Sanchis, recorda personatges i relats del vell Castelló, algunes d'elles inversemblants, si bé en l'acte celebrat el passat dimecres 23 a la Fundació Caixa Castelló, l'autor i l'inspirador van posar de manifest que totes aquestes històries són reals, com apunta l'article de Jaume Vilaplana.

Com exposa la crònica, el llibre "és un text que navega entre dos aigües a causa del seu origen oral. I és que l'oralitat, com a font de coneixement, sense contrast documental, se sosté sobre la base dels testimoniatges que ha aportat l'octogenari Sanchis, i molts d'ells ja han mort. Tanmateix, Montañés va aclarir que el confident era de fiar, ja que la seua principal ferramenta és la seua prodigiosa memòria, desproveïda imaginació i altres capacitats tendents a la fabulació literària".

El professor d'història Jaume Peris, prologuista de "Examen oral d'històries", va assenyalar que "es construeix una història apòcrifa de la ciutat de Castelló i el país interior del vell Maestrat i la plana de l'Arc". La taula es completava amb l'arxivera Elena Sánchez, qui va conduir les intervencions. 

Podeu llegir el text complet del Levante de Castelló tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada