dimecres, 3 de juliol del 2019

"Esos dichosos dichos", les expressions populars il·lustrades de Sergi Cambrils

Un quadre amb una granota grenyuda, un gat submarinista o un home amb una barba tricolor són alguns dels curiosos elements visuals que podem trobar en el nou àlbum il·lustrat de Sergi Cambrils. La resposta d'aquesta estrafolària tria la tenim en el mateix títol: "Esos dichosos dichos". Així, l'artista peniscolà (la Ciutat en el Mar està ben present en el llibre, fins i tot en la pròpia coberta) ha convertit en imatge un bon grapat de refranys, dites i expressions en castellà, com "cuando las ranas críen pelo", "llevarse el gato al agua" o "barba de tres colores no la tienen sino traidores".

Però "Esos dichosos dichos" no és un simple catàleg de frases fetes populars. Més aviat és una espècie de llibre-joc, en el que Cambrils ens proposa descobrir més d'una trentena de dites que s'amaguen en vuit surrealistes i divertides il·lustracions on tot és possible. Hi ha de ben evidents, i hi ha d'altres que requereixen bones habilitats d'observador. I és que com diu el propi autor, "aquest llibre no només es llegeix, sinò que es contempla amb ulls de detectiu".

Amb aquest títol, el pintor i escriptor debuta en el gènere dels àlbums il·lustrats per a xiquets i xiquetes de totes les edats, i és el seu segon llibre després dels microrelats de "Tropecientas trompas". "Esos dichosos dichos" està publicat per Onada Edicions, dins del segell infantil Imagina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada