divendres, 26 de juliol del 2019

"Un llibre intimista escrit des del cor i que es llig des del cor". Ebre Digital parla de "Papa, no vull que et tanquin a la presó"

Amb motiu del tancament del curs, i coincidint amb al desè aniversari de l'ampliació de la Biblioteca Trinitari Fabregat, des d'aquest espai cultural d'Alcanar han destacat diverses activitats de la seua programació en un article publicat a l'Ebre Digital. Així, amb el títol "Noves figures culturals emergents, a Alcanar", entre el recull hi compta la presentació de "Papa, no vull que et tanquin a la presó", l'òpera prima de Robert García Pano.

Tot fent memòria d'aquella acte, que va tindre lloc el dia 10 de maig a la pròpia biblioteca, es recorda que va obrir les Festes de Maig, i a la vegada, va ser l'últim acte cultural presidit per Alfons Montserrat, després de dues dècades de formar part de l'equip de govern canareu.

Pel que fa a l'obra, "una arreplega de poemes inèdits, inspirats en fotografies del mateix autor" en paraules de l'article, s'explica que parteix d'una conversa amb el fill de García Pano, que va inspirar el títol: li va ensenyar un poema amb el qual expressava les emocions causades pels fets de l'1 d'Octubre i aquell li va respondre que no ho publicara, "no vull que et tanquin a la presó". D'ací va sorgir aquest projecte literari-fotogràfic "en què, tot i l’evident rerefons polític, la temor i l’amor són el fil conductor. L’elegància de les fotografies es tradueix en poemes que evoquen els valors, els anhels, dels quals afloren sentiments, emocions, inquietuds, dubtes… 'Tot plegat converteix aquest llibre en una oda d’amor al meu fill Pau', resumeix Robert."

A la presentació hi va participar la doctora en Periodisme Carme Ferré-Pavia, qui va posar en valor "l’habilitat i l’originalitat de l’autor a l’hora de combinar la fotografia, la música i el text". En la seua intervenció, hi expressava que "Papa, no vull que et tanquin a la presó" demostra que Robert García Pano té "l’ànsia brutal de comunicació".

Un llibre intimista, excel·lentment editat per Onada Edicions, escrit des del cor i que es llig des del cor, on la imatge fotogràfica es fon amb el poema i aconsegueix una nova dimensió. Segur que, en llegir-lo, cadascun de nosaltres percebrem sensacions diferents i cada vegada que el rellegim tindrem noves percepcions. 

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada