dilluns, 22 de juliol del 2019

Presentació del llibre "Olivo y aceites de calidad" de Joan Tous i Josep Mª Franquet a Madrid

Al Saló d'Actes "Margarita Salas Falgueras" de l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA) ha tingut lloc passat 18 de juliol l'acte de presentació del llibre històric-tècnic "Olivo y aceites de calidad" dels autors Joan Tous i Josep Mª Franquet. 

 

L'acte ha congregat productors, tècnics, industrials i revistes especialitzades del sector. Ha estat recolzat per diverses institucions, com el Consell Oleícola Internacional (COI), l'Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç Exportador de l'Oli d'Oliva (ASOLIVA) i l'editorial Onada Edicions, a més de per l'INIA, organisme amfitrió de l'esdeveniment. En el mateix han participat Jaime Lillo (Director Executiu Adjunt del COI), Rafael Pico (Director d'Asoliva), Esther Esteban (Directora de l'INIA) i els autors, tots dos Drs. Enginyers Agrònoms de Tarragona. En les intervencions prèvies s'han tractat temes d'actualitat com la problemàtica global i les tendències futures del sector dels olis d'oliva, la importància de les exportacions espanyoles i el paper de l'INIA en la investigació de l'olivera i olis d'oliva. A continuació els autors han impartit una conferència en què s'han desglossat els distints apartats del llibre.

L'obra està escrita en castellà, amb resum també en anglès, francès i català, i s'estructura en 6 capítols i 9 annexos. Els seus 3 pròlegs han estat escrits pel director del COI, la directora de l'INIA i el President de la Diputació de Tarragona, respectivament. Es tracta d'un compendi que analitza el sector oleícola des d'una perspectiva històrico-tècnica, bàsicament relacionada amb temes econòmics i comercials, de tecnologia del cultiu i de l'R + D + I, a més de plantejar els reptes i perspectives de futur de l'olivar espanyol dins d'un món globalitzat.

El llibre va dirigit a professionals i tècnics del sector oleícola, però també a historiadors, estudiants i quants s'interessin en qualsevol aspecte de l'olivicultura i de la cultura de l'oli d'oliva.

Fotos: INIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada