dijous, 21 de gener del 2021

Novetat: "Joan Cases, la memòria local" d'Albert Curto i Laura Tienda

 
La col·lecció Finestres al passat, fidel al seu volum anual, creix amb "Joan Cases, la memòria local", el vuitè llibre de la sèrie impulsada per l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre. De nou, hi ha una acurada selecció de quaranta fotografies d'aquest retratista de Xerta, on es recullen instantànies de les gents, espais i esdeveniments del seu poble natal i d'altres de la contornada, entre finals dels anys 50 i inicis dels 70, un moment de cruïlla entre la vella tradició i la nova modernitat, plasmada en la imminent aparició de la societat del benestar i de la societat del consum.

Albert Curto Homedes (Barcelona, 1960) és historiador, llicenciat en Geografia i Història -especialitat d’Història medieval- i director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre des de l’any 1992. Entre altres obres, és autor de "La intervenció municipal en l’abastament de blat d’una ciutat catalana: Tortosa segle XIV" (1988), "Tortosa: imatge d’un espai, d’un temps, d’una gent" (2000) "L’Abans: Recull gràfic de Tortosa (1875-1975)" (2013) i coautor de "Tortosa. El patrimoni" (2008).

Laura Tienda Martínez és tècnica de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre. Llicenciada en Història i Màster Universitari en Arxivística i Gestió de Documents a la Universitat Autònoma de Barcelona. És coautora de Francesc Bas Espuny i el cartellisme de postguerra a Tortosa (2014), El vapor Anita. La història d’un mite (2015). Ha estat comissaria de varies exposicions fotogràfiques i documentals. Autora de diferents treballs sobre didàctica i arxius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada