dilluns, 11 de gener del 2021

Novetat: "Confi(n)ada" de Mònica Sales de la Cruz

 
La vida entre quatre parets fa córrer lent el rellotge. Lent. Molt lent. I la vida a l’inici d’una desconeguda pandèmia mundial s’atura de cop un 17 de març en rebre una telefonada que diu “considerada infectada de covid-19”. Un enfilall de textos, fins a 31 per tancar un cicle d’un mes, comencen a brollar de manera diària per compartir des de l’aïllament forçat sentiments, cabòries, records, emocions…

Confi(n)ada és un crit d’esperança en un moment difícil ple de temors i dubtes i una cerca de companyia en un període de màxima solitud. És una barreja de confinament i confiança que s’aglutina en aquest títol que juga amb les paraules, com hi juguen tots els textos que formen part d’aquesta obra. Cada dia un títol suggeridor que és eix del contingut que s’hi explica, que dona pistes del viatge interior i exterior que l’autora fa entre les línies que configuren tots els relats, amb la tipografia com a eina per precisar, per matisar, per llegir.

Mònica Sales de la Cruz (Jesús, 1983) és doctora en Filologia Catalana amb menció europea (2012), màster en Estudis Superiors de Llengua, Literatura i Cultura Catalanes (2008) i llicenciada en Filologia Catalana (2007). Des del 2007 treballa al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Imparteix assignatures de llengua i literatura catalanes al Campus Terres de l’Ebre de Tortosa.

La seua recerca ha girat sempre al voltant de l’etnopoètica i el folklore narratiu. Apassionada de la seua terra i de la seua cultura, li agrada treballar al servei de la gent i, actualment, combina la tasca professional i familiar (és mare d’un xiquet de gairebé 8 anys) amb la política. És portaveu de govern i regidora d’Educació i Cultura al seu poble i diputada al Parlament de Catalunya amb Junts per Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada