divendres, 29 de gener del 2021

"El riu" d'Ignasi Blanch i Gerard Vergés, nomenat entre els 100 llibres recomanats dels Premis Cuatrogatos 2021

L'àlbum il·lustrat d'Ignasi Blanch "El riu" / "El río" forma part de les 100 lectures recomanades dins del palmarés del Premi de la Fundación Cuatrogatos 2021. La convocatòria, promoguda des del 2014 per posar de relleu les propostes de qualitat dels llibres infantils iberoamericans, ha reconegut l'adaptació de l'il·lustrador de Roquetes sobre l'emblemàtic poema de Gerard Vergés, "Parlo d'un riu mític i remorós", mitjançant el qual esdevé una història carregada de màgia i de tendresa per exposar el riu com a metàfora del pas del temps i de la vida, i de la força i bellesa de la natura.

En concret, "El riu" s'ha inclòs en la categoria "Para los que despegaron como lectores", la qual reuneix a les obres infantils que demanen d'un major esforç de comprensió i habilitat lectora, "que pueden ser disfrutadas por quienes ya leen con soltura y han ganado confianza en sus destrezas", en paraules d'aquesta Fundació ubicada a Miami, als Estats Units.

Avui en dia, el Premi de la Fundación Cuatrogatos és una autèntica referència internacional en el camp de la literatura infantil i juvenil il·lustrada. Es composa d'un jurat integrat per professionals multidisciplinars que abasten la filologia, les belles arts, el periodisme, l'ensenyament o la biblioteconomia, entre altres branques del saber.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada