diumenge, 24 de març del 2019

Maria Lluïsa Amorós parla del seu nou llibre, "Berenar sota les moreres", al Diari Més

L'escriptora Maria Lluïsa Amorós ha estat entrevistada al Diari Més arran de l'estrena de la seua nova novel·la, "Berenar sota les moreres". La reusenca ens conta la vida de quatre protagonistes, quatre amigues que, després de quasi perdre el contacte durant dècades, es retrobaran, fet que els servirà per adonar-se'n el que ha canviat les seues vides respecte a aquelles celebracions que gaudien en el xalet familiar d'una d'elles en els seus anys de joventut.

Amb aquesta sinopsi s'enceta l'entrevista signada per la periodista Cristina Serret. En ella Amorós fa seua la generació de dones retratada en el llibre, la qual "volia trencar moltes coses. Volíem ser dones alliberades, viatjar, treballar, no ens conformàvem a quedar-nos a casa i buscar parella". En el llibre, es trasllada a que les quatre amigues han acabat repartides per tot el món, i el retrobament, que sorgeix arran d'una notícia que trasbalsa una d'elles, els durà a una reflexió introspectiva. "Han interioritzat tot el que han viscut i quan es retroben no volen descobrir els seus secrets més profunds, potser perquè els fan mal, o perquè els han volgut oblidar", hi afegeix l'autora. 

En un altre moment de l'entrevista, l'escriptora exposa com la memòria i l'observació formen part de les seues eines literàries per bastir les novel·les com aquest "Berenar sota les moreres", però deixa ben clar que no hi ha una mirada autobiogràfica en les quatre amigues protagonistes. "Sí que tinc l’edat d’aquestes dones, però la seva manera de reflexionar no és la meva. Elles són personatges i jo, com a autora, plano sempre per damunt, observo la situació com si veiés una pel·lícula", hi expressa Maria Lluïsa Amorós.

D'altra banda, l'entrevistadora hi pregunta per l'univers femení, característic de les novel·les de l'escriptora de Reus, qui prefereix dones per protagonistes en les seues narratives per públic adult. Hi comenta que el caràcter femení l'encurioseix: "sempre he pensat que les dones tenim una manera de ser que podríem dir-ne més barroca, o amb més secrets. Som molt complexes, i m’agrada conèixer-les, i com que sempre m’he apropat molt a tothom, conec la manera de ser de les persones, m’agrada més escoltar que parlar, i potser per això les meves novel·les tenen aquest aprofundiment psicològic".

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada