dissabte, 30 de març del 2019

Vinaròs acull la presentació de la biografia "Alfred Giner Sorolla. La passió i la lucidesa"


Sens dubte, Alfred Giner Sorolla és un dels personatges valencians més interessants del segle XX. Vinarossenc, format en l'escola republicana, marcat per la guerra, on va perdre un amic en un bombardeig, i llicenciat en la universitat franquista, ha estat una figura que, com a bon humanista, ha conreat la vessant científica en el camp de la farmacologia i la bioquímica amb la vessant literària, que s'ha plasmat en la publicació de poemaris i assajos. A més a més, tot i "l'exili científic" als Estats Units, sempre va ser una persona compromesa amb el país, la seua cultura i la seua llengua.

En el centenari del seu naixement s'hi publica la seua biografia, "Alfred Giner Sorolla. La passió i la lucidesa", obra guanyadora del Premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló, concedit tot just fa mig any. La seua autora, la també vinarossenca Amàlia Roig, ha confeccionat un viatge a mig camí entre l'assaig i la narrativa, en el que aborda Giner Sorolla des d'una mirada polièdrica.

L'obra es presenta aquest dissabte 6 d'abril, a partir de les 19 hores, a la Fundació Caixa Vinaròs, i comptarà amb la participació de l'alcalde de la localitat, Enric Pla, el president de la Fundació, Manuel Molinos, l'amiga de Giner Sorolla, Nati Romeu, i el professor de la URV, Miquel Àngel Pradilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada