divendres, 15 de març del 2019

"Una obra meritòria". La revista Faristol ressenya "Llibret de falla" de Clara Berenguer i Cecilia Plaza

Tot aprofitant la imminència de les festes falleres de Sant Josep, la revista Faristol ha dedicat una crítica a "Llibret de falla", l'àlbum infantil il·lustrat que retrata aquesta festivitat valenciana, amb text de Clara Berenguer i il·lustracions de Cecilia Plaza. 

En l'article que signa Marc Alabart, s'hi fa cinc cèntims de la sinopsi: un teuladí que es desperta sobresaltat per l'estrèpit dels petards; però el que sembla terrible prompte prendrà sentit quan un altre pardal li explique què s'està celebrant. "Amb una història senzilla, de ritme pausat i sense artificis, 'Llibret de falla' ens apropa al vessant més tradicional i genuí de les falles, sovint eclipsat per la seva cara més tòpica i estesa", hi apunta Alabart.

Hi destaca que la part textual realitzada per Berenguer compta amb "una notable riquesa lèxica" i "un llenguatge acurat", que la fa "precisa i sonorament joliua". Mentre, els dibuixos de Plaza "són imprescindibles per traslladar-nos a una resplendent ciutat valenciana" i amplien la informació que rep el jove lector més enllà del que es llegeix al text.

En definitiva, estem davant d’una obra meritòria, on els clars objectius de divulgació i sensibilització que hi ha al darrere no impedeixen la consecució d’un relat captivador i amb qualitat literària. 

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada