dissabte, 16 de març del 2019

"Una novel·la femenina i d'aprofundiment psicològic". El Diari de Tarragona s'hi fixa en "Berenar sota les moreres" de Maria Lluïsa Amorós


L'endemà de la reeixida presentació de "Berenar sota les moreres" a Reus, el Diari de Tarragona hi publicava la crònica d'aquest esdeveniment literari que ha servit per estrenar la nova novel·la de Maria Lluïsa Amorós, una narrativa protagonitzada per quatre amigues que, en la seixantena d'edat, fan balanç de les seues vides, del que són, del que volien ser i del que els prepara el futur. L'excusa del retrobament de totes quatre serà la reunió en el vell xalet familiar d'una d'elles, on compartiran i amagaran secrets. "El lector ho sabrà tot en tot moment. Serà qui més conegui aquestes quatre dones, amb les quals es fa un gran aprofundiment psicològic", va exposar Amorós.

L'escriptora reusenca també hi va assenyalar que en "Berenar sota les moreres" hi ha una part de la seua pròpia experiència: "al llarg de tots aquests anys he après que la vida t’ensenya moltes coses i el bagatge que et dóna el temps és un bon material per poder escriure, perquè hi ha un grapat de records que modeles amb molt de gust". Mentre, el filòleg Joaquim Mallafrè, qui acompanyava l'autora a la taula, va lloar l'estil literari d'Amorós, amb una dilatada trajectòria que ha abastat des de la novel·la juvenil fins la d'adults. "L’obra que ens ocupa és una novel·la femenina, en la qual podem veure com el pas del temps canvia les persones, plenes d’històries i un bagatge interessant. En definitiva, es parla de la naturalesa de les relacions", va comentar Mallafrè.

Finalment, el professor de la URV Miquel Àngel Pradilla, en representació d'Onada, va destacar la petjada que està deixant Maria Lluïsa Amorós en la narrativa contemporània catalana, qui ha publicat pràcticament una novel·la cada any en el darrer lustre, sempre amb una notable acollida. "Ha aconseguit consolidar tant un estil d’escriptura com també a un públic com fidel, que la segueix allà on va. Això és molt positiu i creiem que ser-hi presents és molt important", va exposar Pradilla.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada