dimarts, 24 de maig del 2011

Jornada sobre l'Ús del Valencià als Blogs

L'ens normatiu de la Generalitat valenciana ha organitzat, per a aquest divendres 27 de maig, una trobada en la qual s'abordaran els blocs escrits i pensats en valencià, una tendència que ha revitalitzat l'ús de la llengua.

Al llarg del matí, la Jornada sobre l'Ús del Valencià en els Blogs ha programat tres taules rodones temàtiques. La primera duu per nom "El fenòmen blog en l'àmbit valencià. Estat de la qüestió i futur immediat", i comptarà amb la participació de Juan E. Tur (impulsor del cibermitjà L'Informatiu) i els blocaires Sergi Pitarch i Enric Nomdedéu.

La segona taula tindrà un component més literari, hi intervindran tres escriptors de relleu dins el panorama valencià, que a més a més mantenen diversos blocs. Són Xavier Aliaga, Vicent Usó i Francesc Mompó, autor del poemari "De la fusta a l'aigua" i que manté la bitàcola "Uendos, greixets i maremortes".

Per últim, la tercera taula rodona se centrarà en els blocs temàtics. Es tractaran els casos de "Des de Llíria cap a Ítaca" (política i cultura del Camp de Túria), "Malalt de falles" (actualitat i curiositats d'aquesta festa), "Lucrècia de Borgia" (sexualitat femenina) i "Pols d'estels" (astronomia i ciència en general).

La Jornada serà divendres 27 de les 9.45 a 14.30 hores, al Monestir de Sant Miquel dels Reis. Avui és el darrer dia per inscriure's. Més informació a aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada