dilluns, 16 de maig del 2011

Francesc Mompó i Manel Alonso presenten els seus llibres a Otos

Passat divendres al vespre, el restaurant i hotel Ca les Senyoretes d'Otos, a la Vall d'Albaida, va acollir la Nit Músico-Literària, un esdeveniment que conjugava la literatura, la gastronomia i la música en un recinte incomparable: una casa senyorial del segle XVIII.

La part literària va anar a càrrec de dos autors valencians amb una ampla trajectòria i bibliografia: Francesc Mompó i Manel Alonso. Presentavan respectívament, el poemari "De la fusta a l'aigua" i el recull de contes "Els somriures de la pena". Cadascú va ressenyar l'obra de l'altre. D'aquesta manera, Mompó va llegir la història Els gats viuen dels descuidats per mostrar els elements d'autobiografia que amaga la narrativa. En el bloc de Mercè Climent es pot llegir una crònica de l'esdeveniment.

"Exercici d'escriviure"

I per la seua banda, l'autor de Puçol va ressenyar els poemes de "De la fusta a l'aigua". Alonso va destacar "l'elegància" amb la qual el poeta aborda tota una nit de passió amorosa, en la qual "no defuig cap escena, per més graus de temperatura que aquesta tinga, però com un amant expert ens la descriu amb grans dosis de delicadesa".

Quant a l'estil, Manel Alonso apunta la trobada entre allò modern i allò clàssic, com una espècie de metàfora de la trobada dels dos amants. A la vegada, esmenta l'ús del vocabulari de les comarques centrals valencianes. La ressenya sencera es pot llegir al blog "Els papers de Can Perla".

Els ulls de Bob

Després de les presentacions i el sopar, la Nit a Otos va concloure amb un concert de Carles Pastor, qui duia les cançons del seu darrer treball, "Els ulls de Bob". I amb la música va cloure aquesta celebració cultural i festiva sota la mirada del Benicadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada