dilluns, 20 de maig del 2013

"La realitat és un material de primera per crear ficcions que freguen l'absurd, el surrealisme o el drama". Entrevista a Rosabel Gumbau al Mediterráneo

L'escriptora i coordinadora del segon llibre col·lectiu d'El Pont, la Cooperativa d'Escriptors de les comarques castellonenques, ha estat entrevistada a les pàgines de Cuadernos, el suplement del periòdic Mediterráneo de la capital de la Plana. En la conversa, que signa Eric Gras, Rosabel Gumbau, s'ha referit a l'associació, a "Ponts suspensius…" i al panorama literari nostrat.

Així doncs, Gumbau apunta que tot i els diversos obstacles, "en general la qualitat literària és molt bona i hi ha molts escriptors en qui confiar, tant joves com veterans. Tenim excel·lents poetes i narradors, com també dramaturgs i assagistes". També ha defensat el paper dels poders públics en l'aposta per les arts i la producció literària en particular, ja que aquest factor repercuteix posteriorment en la qualitat de l'educació. Els nous lligams entre literatura i Internet o l'actual situació sociopolítica han estat altres dels temes al voltant dels quals ha girat l'entrevista.

(La realitat) és un material de primera per crear ficcions que freguen l'absurd, el surrealisme o el drama, i a més dóna per conrear-les en pràcticament tots els gèneres i subgèneres possibles: poesia satírica, visual, social, sainet, tragèdia, còmic i novel·la negra… Tant de bo no fòra així i la ratlla entre la ficció i la realitat fòra més nítida.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot seguit:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada