divendres, 24 de maig del 2013

Ressenya de "La promesa del gal·lés" a càrrec de Manel Alonso

L'autor puçolenc ha publicat una ressenya al Diari Gran al voltant del nou llibre d'Ivan Carbonell, "La promesa del gal·lés", Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt 2012. En l'obra, Carbonell ens presenta l'Evian, un jove estudiant valencià que marxa a Gal·les per treballar-hi un estiu, amb companys de la seua colla, a un curiós hotel farcit de misteriosos personatges. A més a més, a la maleta hi duu la promesa que ha fet a la família del gran escriptor Enric Valor.

Així doncs, es posen en contacte dos països València i Gal·les: "Quin és el lligam que pot haver-hi entre el País de Gal·les i el País Valencià? Entre les llegendes del país del drac roig i les del país on es va derrotar un drac que va acabar convertit en ratapenada? ¿Entre la pàtria d’Artús, Galvain, Lancelot i Parsifal, els misteris dels druides i dels reis vençuts que acabaren barrejant la seua estirp amb la del seu poble i la de Jaume I, Vicent Ferrer, els agermanats i els maulets? Quin és el lligam entre el regne perdut de Powys i el regne vençut dels valencians? Potser és l’escriptor i recopilador de rondalles Enric Valor o és el capità de mercant Archibald Dickson?", es pregunta Alonso.

La munió d'interrogants que va obrint l'autor valencià al llarg de l'obra es van "cosint sense pressa, recreant-se en la trama, oferint amb comptagotes una informació que acabarà sent peça necessària", escrits amb la "prosa àgil" que caracteritza Ivan Carbonell.

Podeu llegir la crítica sencera al Diari Gran, tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada