diumenge, 29 de desembre del 2013

Agustín Fábrega va presentar el seu llibre “Alrededor del mar" a Benicarló

La memòria marinera de Benicarló i de la comarca va resorgir en la Sala d’Actes de la Fundació Caixa Benicarló, el passat 19 de desembre. Agustín Fábrega, Caragolí, presentava el seu nou llibre “Alrededor del mar”, un recorregut personal per les illes Columbretes i per la costa del Maestrat, tal com resa el subtítol de la nova obra publicada per Onada Edicions.


 
L’autor va explicar alguns dels capítols que composen el llibre, com ara els passejos per les Columbretes i pel litoral de la comarca, entre el riu Sénia i Alcossebre. Una caminada en la qual s’entremesclen els records amb l’actualitat. També s’hi va parlar de la pesca i d’aquell grau gairebé desaparegut que Fábrega ja havia tractat en la seua anterior publicació, “La vida de la gent de la mar (1930-1970), escrit fa quasi una dècada juntament a Joan Gregori. Amb tot, expressava l’autor, la intenció del llibre és recuperar aquelles tècniques i noms d’antany, i evitar que es perda aquesta cultura marinera i marítima conreada al llarg dels segles que la modernitat ha deixat de banda, a l’igual que ha passat amb la tonelleria, precisament l’apartat que tanca el volum.


Per la seua banda, Ramon París, com a representant de l’editorial benicarlanda, va destacar que l’autor ha escrit aquest llibre des del sentiment, des de l’estima i, també, des de l’enyorança, i va recordar la història plena de llums i d’ombres, de goig i de dolor, els costums i els relats que ha establert Benicarló amb la mar.


L’acte de presentació es va tancar amb un interessant col·loqui entre Agustín Fábrega i el públic que hi va acudir, els quals van continuar tractant i debatent més qüestions, com no, ben lligades a la mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada