divendres, 20 de desembre del 2013

El tercer volum de 'Biografies de Tarragona' retrata 171 personalitats

Reproduïm la nota de premsa publicada a la pàgina web de la Fundació Privada Mútua Catalana. 


El tercer volum de la col·lecció ‘Biografies de Tarragona’ ja és una realitat i es pot trobar a les llibreries. Un total de 171 personalitats rellevants de la història de la ciutat apareixen en aquest llibre coordinat per Manel Güell i Salvador-J. Rovira i publicat per Onada Edicions. El volum se suma als dos anteriors i sumen un total de 400 biografies.

L’acte de presentació del volum va tenir lloc aquest dijous 19 de desembre al saló d’actes de l’ajuntament de Tarragona i va comptar amb la presència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros; el vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé; el president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Joan Josep Marca; i els autors del llibre.

Manel Güell, arxiver de la Diputació de Tarragona, va explicar que el projecte endegat el 2010 és un compromís de qualitat amb voluntat pedagògica i estructura homogènia. Unes síntesis biogràfiques sense opinions ni valoracions i oberta a la participació de tots els tarragonins. De fet, en el tercer volum hi han col·laborat 37 persones de diferents àmbits. S’hi expliquen les trajectòries i mèrits d’artistes, intel·lectuals, metges, científics, militars, eclesiàstics, polítics, esportistes…que han nascut o han tingut alguna relació amb Tarragona. “Una collita excel·lent”, en paraules de Güell.

Salvador-J. Rovira, professor emèrit de la URV, va remarcar que l’obra s’haurà de veure al final, en el seu conjunt, quan s’hagin publicat tots els volums de la col·lecció, un nombre encara per concretar. Rovira també va demanar als assistents que els facin arribar propostes i suggeriments de persones que mereixen sortir a les ‘Biografies de Tarragona’.

El president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Joan Josep Marca, va ressaltar que els omple de goig ajudar una iniciativa cultural de la ciutat d’aquesta qualitat. I va tancar l’acte l’alcalde recordant altres projectes on participa activament la fundació, com el congrés d’arqueologia Tarraco Biennal i la programació d’òpera. En relació al llibre, Ballesteros va elogiar la tasca dels coordinadors a l’hora de fer la tria de les personalitats que, segons ell, formen “un mosaic brillant” del que ha estat i és Tarragona.

El tercer volum de ‘Biografies de Tarragona’ s’ha publicat amb el suport de la Fundació Privada Mútua Catalana i la Diputació de Tarragona i ja es pot trobar a les llibreries de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada