dimarts, 10 de desembre del 2013

Preparant novetats: "Pista Hitz, la mirada d'un enginyer"

 

L’enginyer alemany Karl Stefan “Pista” Hitz va treballar durant les obres de la construcció del Carrilet, el célebre ferrocarril ebrenc, entre 1925 i 1926. En aquesta estada pel Delta va dur a terme tota una série de fotografies, moltes d’elles relacionades amb la seua ocupació, però també s’hi va fixar en les persones, els habitatges, els pobles i els paisatges de les Terres de l’Ebre. 

A l’any 2011, l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre va adquirir diverses col·leccions fotogràfiques a una llibreria de vell de Barcelona. La tasca de l’Arxiu ebrenc va fer possible la identificació del seu autor, en Pista Hitz i la descripció d’aquestes imatges que ja formen part de la història del territori. 

"Pista Hitz, la mirada d'un enginyer" es presenta aquest dissabte 14 de desembre a les 19.30 hores a la Llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa, amb la participació dels autors Albert Curto i Laura Tienda, director i tècnica de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre. Per a la setmana següent el volum es presentarà a Deltebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada