dijous, 6 d’agost del 2015

Nit de cultura i territori: Onada va organitzar el Sopar de Lletres

El Restaurant Les Sorts, a la vila maestratenca de Rossell, va acollir el Sopar de Lletres, una trobada organitzada per Onada Edicions que va aplegar personalitats de la cultura, la literatura, la política i les entitats amb tret ben distintiu en comú: l'estima pel territori de cruïlla que s'estén a banda i banda del riu Sénia, entre el Maestrat i la Terra Alta.

Tal com podeu llegir (i veure les fotografies) en la completa crònica que ha publicat Alícia Coscollano a La Calamanda, el Sopar de Lletres també va servir per a que autors i autores de les últimes novetats d'Onada en clau territorial feren cinc cèntims dels seus projectes. Així, en diverses rodes entre àpat i àpat, vam comptar amb fins a setze intervencions, que podem dividir temàticament: la història amb Joan Ferreres, Ferran Grau, Josep Sánchez Cervelló, Joan-Josep Sancho i Jaume Rolíndez; la narrativa amb Enric Anyó i Joan Besalduch; la poesia amb Patrici Gil; l'art amb Albert Curto i Alícia Coscollano; la gastronomia amb Viqui Almuni, Tere Adell i Miquel Àngel Pradilla; i el llibre infantil amb Xaro Miralles (qui va presentar el Premi Ciutat de Benicarló) Olga Besolí, el pallasso Muniatto, Núria Ibáñez i Alfred Blanch. Un ample ventall d'estils que fan palesa de la vitalitat d'aquestes comarques.


El Sopar de Lletres va culminar amb l'acte d'homenatge al lingüista Joan Beltran i Cavaller, referència en l'estudi del català en la seua variant tortosina, un extens treball en la recuperació dels mots i en l'aprenentatge del model formal reflectit en els volums "Cruïlla. Curs de llengua" i "Aïnes. Exercicis de llengua i claus de correcció", escrit junt Josep Panisello, i l'obra enciclopèdica "Vocabulari de cruïlla".

Imatge de Joan Ortí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada