dijous, 13 d’agost del 2015

"A l'ombra del Penyagolosa" es presenta a Benassal


Tot seguint amb les commemoracions de l'Any Carles Salvador, aquest 18 d'agost a Benassal, vila indissolublement unida al lingüista i mestre valencià, s'hi celebra una jornada cultural que comptarà amb diversos actes al Saló d'Actes de Caixa Mar.

Una de les intervencions programades és la presentació del llibre "A l'ombra del Penyagolosa", l'edició d'una conferència que Carles Salvador va impartir al Centre de Cultura Valenciana a finals de gener de l'any 1954, poc abans de la seua mort, una mena de testament que ell deixava sobretot al seu món entranyable de l’excursionisme. L'edició ha estat a cura de Vicent Pitarch, patró de la Fundació Carles Salvador i membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

En aquest llibret, Salvador fa una crònica dels itineraris excursionistes pel Maestrat, els Ports, la Plana i l'Alcalatén, on detalla el que hi veu i sent. "A l'ombra del Penyagolosa" es va editar fa una dècada, que es va exhaurir. Enguany, hi torna de nou a les llibreries com a part dels actes d'homenatge i record a Carles Salvador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada