dimarts, 3 d’octubre del 2017

El lliurament dels Premis Literaris fan de Benicarló l'epicentre de la cultura


Benicarló es va convertir en el centre cultural valencià el passat dissabte 30 de setembre. L'emblemàtic Parador de Turisme va acollir la gala de lliurament dels II Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que van comptar amb l'assistència de nombroses personalitats de l'escriptura, la comunicació, la política o l'empresa tant de la comarca com del territori.

L'acte venia precedit per les presentacions literàries que havien fet els cinc autors i autores guardonats en aquesta ocasió, de manera que el lliurament fou una gala àgil i dinàmica, carregada de reivindicació de la cultura. La música també va estar present de la mà de Francesc Anyó i Borja Penalba, conductors i animadors de l'esdeveniment, tot alternant una breu entrevista als protagonistes amb peces tan celebrades com les interpretacions de l'estellesià "Res no m'agrada tant" o la lectura del tractat medieval "Speculum al foder".

 

El moment àlgid de la vetllada es va viure amb l'entrega de les escultures d'Iñaki Ruiz de Egino que certifiquen els autors i autores reconeguts en aquesta segona edició dels Ciutat de Benicarló. El cuiner vinarossenc Juanjo Roda recollia de la mà del regidor de Cultura Josep Barberà el premi de Llibre Gastronòmic per "La cuina de la gent de la mar", un receptari que homenatja els "ranxeros", els cuiners de les barques de pesca.


L'alcadessa de Benicarló, Xaro Miralles, donava a Josep Santesmases el Premi de Narrativa Memorialística per "Els paisatges trobats", un dietari que reflexiona sobre la concepció del paisatge com una part del patrimoni humà.


Els asturians Juan Hernaz i Fátima Fernández rebien de la mà del president de les Corts, Enric Morera, el Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat per "Por pequeño que parezca", un conte que tracta sobre com sentir-se important o insignificant.


I finalment, Martí Domínguez recollia del president Ximo Puig el Premi Internacional de Divulgació Científica per "Veus de ciència", una sèrie d'articles en que tracta sobre grans científics i llibres que han escrit o que han escrit sobre ells.


Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò de l'esdeveniment, en un dels grans dies de la cultura al nord valencià i sud català. Així, pode llegir cròniques de l'acte a La Calamanda, Diari del Maestrat, Levante-EMV o el Diari La Veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada