dimarts, 10 d’octubre del 2017

"Sobre l'alquímia de la vida", una de les lectures del 9 d'Octubre per a Culturplaza

Amb motiu de la diada del 9 d'Octubre, el digital de cultura Culturplaza ha publicat una selecció de cinc títols literaris d'autors i autores valencianes recents, en el que a més es reivindica el valencià com a llengua capaç de produir obres de qualitat. Entre els volums seleccionats per Eduard Aguilar, autor de l'article, hi ha "Sobre l'alquímia de la vida", de Joan Borja i Sanz.

Amb el I Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló com a aval, l'escriptor d'Altea demostra que es pot escriure sobre ciència també en la llengua pròpia. El llibre és una conversa amb el genetista Xavier Vendrell, un diàleg en el que hi sorgeixen temes com la biologia humana, el genoma, les malalties hereditàries, l'ètica, el paper del científic en la societat… 

"Llegir una conversa és un exercici d’oralitat silenciosa, quasi una intromissió en un territori privat, el de les complicitats i les confidències a poqueta veu. No una entrevista, gènere que compta amb uns altres mecanismes d’investigació i amb una narrativa més estructurada a través de les biografies i les persones. En una conversa les persones que hi diuen la seua tendeixen a escampar llavors, com si l’altre fora una terra encara humida pel tempir, disposada per fer créixer el sement, fins i tot modificant la seua espècie originària", apunta Eduard Aguilar.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada