dimecres, 8 de novembre de 2017

"Sentimientos desde un punto de vista muy íntimo y personal" El blog Gololo y Toin parla de "Por pequeño que parezca"

El blog especialitzat en literatura infantil Gololo y Toin ha dedicat una entrada a "Por pequeño que parezca", l'àlbum amb el que els asturians Juan Hernaz i Fátima Fernández van revalidar el Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló.

Com apunta en una ressenya on la part visual té gairebé tant de pes com en l'escrita, es tracta d'un llibre "que aborda los sentimientos desde un punto de vista muy íntimo y personal", dirigit a tots els públics. Assenyala que "Por pequeño que parezca" pot servir per abordar la qüestió de la intel·ligència emocional amb els més menuts, "ya que el texto invita a charlar sobre cómo se ven ellos frente a los demás, a su entorno...". 

El llibre ens presenta a un protagonista, que sent estrany i no acaba de trobar el seu lloc en el món. Amb un text molt breu i unes il·lustracions carregades de força i de color, l'obra està farcida de simbologia, de metàfores i de dobles lectures, fidel a l'estil de Fernández i Hernaz. 

Quizá más que un cuento, 'Por pequeño que parezca' nos recuerde al extracto del diario de cualquiera de nosotros ya que, además de la intimidad del texto, las ilustraciones evocan el mundo interior del protagonista, una soledad en la que meditar sobre cómo nos sentimos, cómo nos ven desde fuera y sobre cómo somos en realidad.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada