dimecres, 29 de novembre del 2017

"Són personatges autèntics, i representen paràmetres socials i culturals". La Voz Educativa parla de "Quan xiula l'avi"

La universalitat dels bons àlbums infantils il·lustren es demostren perquè mai no perden la vigència i, passats els anys, capten el públic com el primer dia. És el cas de "Quan xiula l'avi", l'obra amb la qual César Barceló i Clara Berenguer van guanyar el II Premi Ciutat de Benicarló, ara ja fa dos anys, i que aquests dies ha estat ressenyat per la pàgina La Voz Educativa.

L'article, que signa Irene Esclápez, hi fa una completa anàlisi del llibre, tant del contingut com del format, exposant qüestions tècniques com el disseny de la coberta, l'enquadernació o la tipografia. És clar, també hi fa un passeig per la sinopsi i la temàtica, la mort d'un ésser estimat, en aquest l'avi, a través dels ulls de la xiqueta protagonista i la petjada que ens hi deixen aquestes persones. "Aquesta història té moments d’humor però també moments de tristesa. Crec que pot ser molt interessant per als lectors i lectores, ja que qualsevol persona pot identificar-se amb la xiqueta del conte", hi assenyala l'article.

Pel que fa a les il·lustracions, apunta que "són molt atractives, amb colors vius i emfatitzant les emocions del moment, de traç expressiu, i transmeten emocions i sensacions. Les il·lustracions dialoguen amb el text recreant-lo en tot moment". Un text escrit amb "un llenguatge senzill i comprensiu per a suscitar de sentiments i emocionar als xiquets i xiquetes i també als lectors adults".
 
Els personatges són plans, no canvien durant la història, ja que, aquest llibre va dirigit als primers lectors. Els personatges generen molta empatia, sobretot, els xiquets i xiquetes poden identificar-se amb la néta i poden identificar els seus iaios. Són personatges autèntics, i representen paràmetres socials i culturals. 

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada