dijous, 2 de novembre de 2017

Preparant novetats: "Tirant lo Blanc per a infants", adaptat per Salvador Vendrell i Oreto Cruzà


Tirant lo Blanc és una de les novel·les més interessants i representatives de la literatura universal. Escrita per un valencià, Joanot Martorell, en un moment en què la nostra llengua es parlava i s’escrivia per tots els camins de la Mediterrània. A través de les seues pàgines, assistireu a les aventures d’armes i d’amor d’un cavaller que volia aconseguir un somni: alliberar Constantinoble dels seus enemics. S’ha dit que és una història total perquè parla de tot: dels costums, de la guerra, de l’amor… Però, sobretot, s’ha destacat la seua versemblança. Tirant venç els seus enemics perquè és intel·ligent i valent. El seu heroi és humà, de carn i ossos: ataca castells, però es trenca una cama baixant de la cambra de la seua estimada Carmesina.

Salvador Vendrell (Fortaleny, 1958), columnista, escriptor i professor a l’Institut Joan Fuster de Sueca. Ha guanyat el Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt 2013 amb la novel·la "Quan truquen de matinada" (2014). És columnista del diari Levante-EMV des del 2002, i ha publicat dos reculls d’aquestes columnes en els llibres "Columnes de paper" (2011) i "Els dimonis que dicten" (2016). Ha adaptat clàssics a la llengua actual com ara "Curial i Güelfa" (1993) i l’"Espill" (2016); i ha publicat l’antologia "Joan Fuster per a joves" (2017).

Oreto Cruzà (l’Alcúdia, 1968) es dedica a la pintura des de finals dels anys vuitanta. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives i ha figurat com a artista invitada al prestigiós Saló d’Art de Bollene. En l’àmbit individual, ha fet diverses exposicions, entre les quals destaca la dedicada al Convent de l’Alcúdia. En el camp de la il·lustració, ha confeccionat multitud de cartells i portades de llibres, i s’ha encarregat de l’apartat plàstic de diverses publicacions adreçades al públic infantil i juvenil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada