dissabte, 16 de març del 2019

"Els secrets de les dones". Reus Digital publica la crònica de la presentació de "Berenar sota les moreres"

El periodista Marc Busquets ha publicat a Reus Digital una crònica de la presentació de "Berenar sota les moreres", el nou llibre de Maria Lluïsa Amorós, que va tindre lloc el passat 13 de març a la Biblioteca central de la capital del Baix Camp. Titulada "Els secrets de les dones", Busquets recull les paraules de l'autora al referir-se a la seua novel·la: "hi descobrireu una història d'amistat, d'amor i de secrets", basada en la relació entre quatre amigues, les quals en la seixantena, celebren un retrobament que els servirà per reflexionar sobre el pas del temps i la direcció de les seues vides. Per a Amorós, que publica cada Sant Jordi una novel·la amb notable èxit, exposa que les seues eines són "la memòria, l'experiència i les emocions viscudes, sumades a una gran passió per la lectura", tal com el lector pot copsar en aquest nou volum.

Amorós va ser presentada pel lingüista Joaquim Mallafrè, qui va parlar de "Berenar sota les moreres" com una novel·la femenina, on s'aprecien trets característics de la literatura de la reusenca, on "els personatges femenins són protagonistes, complexos i profunds". Així, va denotar que, per contra, els masculins "són a les mans de l'atzar, del desig i dels secrets que oculten les quatre amigues". D'altra banda, Mallafrè ha assenyalat que l'obra transmet "una dolça melangia" i ha destacat com l'autora ha fet progressar les seues protagonistes en "la llibertat personal de cadascuna d'elles quan del que es tracta és del sexe (...) Les conseqüències de les infidelitats a la família, el desig, les relacions obertes i no sempre ben vistes a ulls dels curiosos són altres dels elements dels quals se serveix Amorós per construir un feminisme post M. Aurèlia Capmany", apunta el lingüista.

Finalment, Miquel Àngel Pradilla, director científic d'Onada i professor de la URV, ha posat en relleu el fet de comptar amb l'obra de Maria Lluïsa Amorós, una escriptora consolidada que continua construint una comunitat de seguidors i que des de Reus estant, "projecta la capital del Baix Camp arreu del món amb les seves novel·les".

Podeu llegir la notícia sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada