dijous, 14 de març de 2019

Preparant novetats: "El cant dels mol·luscs · Poemari de fuga" de Conxita Jiménez i Alexandre Planas

 
Els poetes Conxita Jiménez i Alexandre Planas van ser els guanyadors ex aequo de la primera edició del Premi de Poesia de la Revista Mirall. I com van compartir el guardó, també han compartit la publicació. Amb el doble títol de "El cant dels mol·luscs · Poemari de fuga" hi tenim un llibre dual, que es mira a si mateix com el mirall que va donar nom al premi.

En "El cant dels mol·luscs" tot germina en la fosca: com una porta s’obri un ull sota la mar i s’immergeix en un cant oníric mentre la memòria sura entre escates i cucs. Es percep llavors un perfum badat d’eternitat, un bes del mar a les valves de la terra: és el cant dels mol·luscs.

"Poemari de fuga" situa els quatre elements de la natura (foc, terra, aire i aigua) en espais i en moments particulars. Fa servir aquest material per expressar bellesa i per formular judicis. La composició és el viatge: al ritme de les paraules camina la vida —que té aparença de ruta i de fuga.

Autors

Conxita Jiménez Abril és autora dels poemaris "La cruïlla" (2008), "Flors de sal" (2010), "La ciutat adormida" (2010), "Terres i vents", que compta amb el Premi Serret 2014 (2014), i "El bres de les fargues" (2018). "El cant dels mol·luscs" juntament amb Poemari de fuga, d’Alexandre Planas i Ballet, van rebre ex aequo el Premi Revista Mirall 2017. L’any 2018 també va rebre el IX Premi de Poesia al Carrer, de l’Ametlla de Mar, amb el poemari "El gest d’Yrit".

Alexandre Planas i Ballet (Corbera de Llobregat, 29 d’agost de 1962). Llicenciat en Filosofia i en Educació Física, és professor de Metodologia de l’ensenyament d’activitats fisicoesportives a l’Institut Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat. El 2014 guanya el Premi de Poesia de Viatges Vila de Lloret. És autor del volum "Irrealitats" (2016) i el 2017 guanya ex aequo amb Conxita Jiménez el 1r Premi Revista Mirall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada