diumenge, 14 d’abril del 2019

"Evocant una amistat", la intervenció de Manel Alonso a l'homenatge de Joan-Baptista Campos

L'escriptor Manel Alonso va ser un dels participants a l'homenatge a l'escriptor Joan-Baptista Campos que el passat 11 d'abril s'hi va celebrar a Benicàssim. L'excusa era la presentació del seu poemari pòstum, "Temps de clepsidra", però va esdevindre una emotiva trobada on familiars, amics i companys de lletres de l'autor del Grau de Castelló van recordar la seua bonhomia i la seua literatura, plasmada en diversos llibres de versos i de viatges.


L'endemà, Alonso va publicar la seua intervenció al seu blog, Els papers de Can Perla. L'article, titulat "Evocant una amistat" narra com va nàixer una relació professional, allà als inicis del segle, basada en els llibres que acabaria esdevenint una bona amistat. "Joan fou un home de tracte amable, educat, culte, sensible, bon conversador, i a més tenia el do de saber seduir el seu interlocutor quan narrava alguna de les seues experiències com a metge del SAMU o com a viatjant", hi expressa de Campos. Rememora com a finals de la tardor de 2010 es va assabentar la malaltia que li costà la vida al poeta castelloner, i com aquells mesos es van entrecreuar poemes entre les publicacions de La garfa dels dies, el blog de Joan-Baptista Campos.

Joan és el gran poeta valencià del viatge, però també el poeta que per raons professionals més s’ha trobat cara a cara amb la mort, amb les febleses del cos i de l’ànima humana. Joan fou un gran apassionat de la literatura. Un home que estimava profundament la seua família, les seues ciutats, Castelló, Benicàssim, el seu país. Un home amb una gran curiositat intel·lectual, que en els diversos paisatges que va recórrer buscava l’ànima dels éssers humans que l’habitaven.

Podeu llegir el text sencer tot clicant ací.

Foto: Els papers de Can Perla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada