dijous, 25 d’abril del 2019

Salvador Vendrell i Oreto Cruzà van presentar "Tirant lo Blanc per a infants" a Almussafes

Almussafes ha estat la darrera vila de la Ribera que ha acollit la gira de "Tirant lo Blanc per a infants", consistent en la presentació de l'àlbum il·lustrat a càrrec de l'escriptor Salvador Vendrell i la il·lustradora Oreto Cruzà i l'exposició dels dibuixos originals creats per aquesta pintora de l'Alcúdia, i el diari Levante-EMV s'ha fet ressò mitjançant una crònica que signa J. Gimeno.

L'article recull les paraules dels autors en un acte que va comptar amb la participació de l'escriptor Àlan Greus ("Teoria del càstig"). Així, Vendrell defensa que el "'Tirant lo Blanc' és un dels nostres símbols de la literatura i que hauríem de conèixer-lo i reivindicar-lo", i aquest és l'objectiu d'aquesta nova adaptació, que resumeix tota la novel·la de cavalleries de Joanot Martorell pensada per al públic més menut. A més a més, s'ha editat una versió en format de butxaca en doble idioma valencià-anglès per tal que puga ser treballada als centres educatius.

Per la seua banda, Oreto Cruzà va fer cinc cèntims del procés de creació de les més de 20 làmines que conformen la part visual de "Tirant lo Blanc per a infants" i que es caracteritzen pel realisme i pel detall en les ambientacions medievals. "Un conte ha de tindre un bon text i ser visualment atractiu. Som fabricants d'idees. Els noves tecnologies ens faciliten molt les coses, però hem d'omplir els cervells dels menuts amb idees".

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada