dissabte, 13 d’abril del 2019

"Solitud entre les moreres". Isabel Martínez ressenya la nova novel·la de Maria Lluïsa Amorós

"Una interessant introspectiva sobre la maduresa femenina i, en general, íntima de les persones". Així defineix la periodista Isabel Martínez "Berenar sota les moreres", la nova novel·la de Maria Lluïsa Amorós, en l'article publicat al Reus Digital. Precisament, la capital del Baix Camp és un dels escenaris on viuen les seues experiències les quatre protagonistes, Magalí, Pia, Olívia i Elisa, quatre dones que arribada la seixantena, afronten nous reptes vitals que permet Amorós tractar "qüestions cabdals com la sexualitat, l’amor, el sentiment maternal i la família i, especialment, l’arribada de la vellesa i la mort".

Martínez apunta que és un llibre "agredolç", en el que l'escriptora reusenca realitza una profunda investigació en uns personatges que representen la generació de dones catalanes que van viure moments clau de la història contemporània. Però, en el seu cercle, les protagonistes, amb l'excusa del retrobament, fingeixen "una celebració sobre l’amistat en què quatre dones simulen explicar-se un relat de vida que més aviat s’amaguen en aquells aspectes més dolorosos i poc complaents amb una realitat que voldrien diferent"

El nou llibre d’Amorós és un penetrant estudi sobre la individualitat femenina que assenyala algunes de les oportunitats perdudes i les assolides de les protagonistes, descobreix algunes de les seves mentides conscients i exposa l’autoengany en què, a cops, es recorre el trajecte de la vida.  

Podeu llegir l'article sencer d'Isabel Martínez tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada