dilluns, 22 d’abril del 2019

La revista Saó ressenya "Els dies gloriosos", el nou dietari de Josep San Abdón

"Un dietari que resultarà molt atractiu i llegidor a qualsevol persona amb inquietuds i gustos culturals". Així defineix el crític literari Carles Lluch "Els dies gloriosos", el nou llibre de Josep San Abdón, en la ressenya publicada en la revista Saó. El llibre és una selecció dels articles que, amb forma de dietari, l'autor va publicar en la revista La Veu de Benicarló entre els anys 2001 i 2016, i que versen especialment sobre el fet cultural i sobre com una pel·lícula, una obra de teatre o un llibre li han deixat una empremta, una impressió que convida al lector a pensar-hi i dir-hi la seua.

Per a Lluch, una de les claus de "Els dies gloriosos" és el saber enciclopèdic que atresora l'autor no està renyit amb els comentaris senzills i modests sobre aquells productes culturals sobre els quals realitza una anotació a mig camí entre la crítica i el comentari. "Les entrades del llibre no pretenen ser apunts de crítica cultural, no tenen la intenció d’establir orientacions i valoracions. Es tracta d’anotacions en aquest sentit més personals, que volen deixar constància de la impressió que una obra li ha produït", hi explica.

Un dels mèrits més afalagadors que se li poden atribuir al llibre és que desperta en el lector un desig de consumir una determinada obra entre les nombroses referències cinematogràfiques, literàries, musicals, que hi apareixen. Aquesta és, al capdavall, una de les funcions del bon crític. 

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada