dimecres, 6 de juliol del 2011

"Biografies de Tarragona", present a l'A carn!, revista d'història militar catalana

Un dels coordinadors de la sèrie "Biografies de Tarragona", en Manel Güell i Junkert, és també el responsable d'A carn!, una revista electrònica centrada en la història militar de Catalunya. El darrer número, el 16, correspon al passat mes de maig, i és un especial dedicat al setge napelònic a la capital tarragonina, que va tindre lloc al 1811.

Una temàtica que s'apropa al segon volum de les "Biografies", que va veure la llum el passat mes d'abril. Tot i que el llibre arreplega personatges des de l'antiguitat fins el segle XX, tant Güell com l'altre coordinador, en Salvador Rovira, van donar-li una certa importància a aquesta fita, de la que enguany es compleix en segon centenari. Així, hi apareixen les biografies del burgés i polític Josep-Francesc Yxart Pi, del militar Josep-Ignasi Alemany Carbonell o dels herois Joaquim Fàbregas o Rosa Venas, "La calassera".

A més a més, l'A carn! incorpora una xicoteta ressenya sobre el llibre, fent esment d'aquestos i altres noms destacats que han estat biografiats en la segona part de la nissaga de la col·lecció Conèixer.

La ciberpublicació d'història militar A carn! es pot llegir i descarregar en el seu lloc web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada