dilluns, 18 de juliol del 2011

Vicent Pallarés és entrevistat al Setmanari Arrels

De cara a la passada Diada de Sant Jordi i les diferents Fires del Llibre que s'organitzaven arreu de les nostres comarques, el diari digital d'Onda, Arrels on line, va entrevistar Vicent Pallarés, el coautor d'"El magma silenciós".

La conversa, que signa el periodista Carlos Rodríguez, s'inici amb el record a qui va ser l'impulsor de la història, el desaparegut escriptor Manel Garcia i Grau. De fet, el prestigiós poeta benicarlando va ser el responsable del títol, "El magma silenciós". En Pallarés hi explica el per què d'aquesta denominació: "És una metàfora referida a unes restes humanes trobades per una retroexcavadora mentre realitza les obres d’una autovia, posant en perill de desaparició una espècie animal autòctona única en el món. Es tracta d’una fossa comuna del temps de la Guerra Civil. L’argument consisteix en investigar de qui són les restes, qui foren els executors de la matança i per què. És a dir, que hi ha erupció."

L'escriptor de Suera també es refereix als dos grans temes de l'obra, la memòria històrica i les agressions urbanístiques: "He mirat d’afrontar-los des de la distància i l’equilibri que exigeix el tractament literari, però amb tant de rigor com m’ha estat possible. En la meua opinió, la literatura no ha de pretendre canviar el món, però sí explicar-lo. I a vegades, criticar-lo amb cruesa." A més a més, apunta que tot i ser una novel·la de caire juvenil, pels seus elements és apta per a tots els públics.

L'entrevista sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada