divendres, 22 de juliol del 2011

"Una fauna curiosa". Vicent Usó ressenya "Món animal"

Tot queda a Vila-real. L'escriptor Vicent Usó ha publicat una crítica literària sobre el llibre d'un altre escriptor d'aquesta localitat de la Plana Baixa, en Jordi Colonques. Segons Usó, "no és fàcil explicar l'argument de Món animal". El motiu d'aquesta afirmació el troba en la varietat de personatges que hi apareixen en aquesa novel·la d'humor negre.

Entre tota aquesta galeria de figures hi destaca dues: en Gus recercant feina, i el cadàver sense tres dits, aquest últim "únicament una excusa per retratar-nos la fauna que pul·lula entorn d’el". Usó segueix descrivint els "animals" que habiten aquest espai que gira entorn del nou zoològic-parc temàtic.

"Així, doncs, una galeria impagable de personatges, una narració àgil i molt ben travada, un domini del llenguatge adient per a descriure situacions pròximes a la caricatura i un sentit de l'humor molt especial fan de Món animal una sàtira ben oportuna d'una societat que, en el fons, no està tan lluny d'aquesta visió aparentment (i només aparentment) excessiva", conclou Vicent Usó.

La crítica sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada