dimarts, 20 de desembre del 2011

"Diàlegs de Dalt i de Baix", el nou text teatral d'Orland Verdú

“Diàlegs de Dalt i de Baix” és el títol amb el qual Orland Verdú (Petrer, 1982) va guanyar el premi de teatre Pepe Alba de Sagunt. Ara, uns mesos després de rebre el guardó, l’obra ha estat publicada per Onada Edicions, dins de la seua col·lecció dedicada al teatre.

Quatre històries formen el text del jove dramaturg, cadascuna un diàleg diferent entre dos personatges que s’enfronten d’una manera o altra, tocant temes universals com la felicitat, la guerra, l’amor, el temps o l’ambició, entre d’altres.

Les escenes, independents entre sí, ens porten davant d’un Soldat i un Filosof enmig d’un bosc, d’un Home i una Dona en un futur on el poder i les relacions entre gèneres han canviar, d’una Filla que visita a sa Mare a la residència, i d’un curiós i apassionat Poeta que vol impressionar a una misteriosa Estimada. Amb tot, quatre diàlegs per reflexionar sobre els sentiments entre éssers humans.

Llicenciant en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant, Orland Verdú ha proseguit la seua formació amb el Màster de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Precisament, “Diàlegs de Dalt i de Baix” era el projecte final d’aquestos estudis de postgrau. És el seu primer llibre publicat en solitari. Abans, al 2007 va guanyar ex-aequo el Bancaixa de Narrativa Breu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada