divendres, 2 de desembre del 2011

Nit de vi, literatura i erotisme a Vinaròs: "Vitis vinifera cataloniae"

La sala del Cafè Mandràgora de Vinaròs es va omplir de gom a gom per a la presentació del llibre "Vitis vinifera cataloniae", de Vicent Palatsí. Com va ocòrrer una setmana abans a Benicarló, la presentació va vindre acompanyada d'un tast de vins de la terra. Avel·lí Gòmez, de l'Associació Enològica de Castelló (a la qual també hi pertany Palatsí), va exposar els secrets per poder apreciar una bona botella.


Tot seguit, el cuiner Juanjo Roda va obrir la part literària de la presentació. El vinarossenc, aprofitant que el "Vitis vinifera cataloniae" són relats eròtics, va fer un conjunt dels símils i metàfores que uneixen la gastronomia i l'erotisme.

Finalment, Vicent Palatsí va fer cinc cèntims de la seua obra, un conjunt de contes que conjuguen l'erotisme amb els vins. Va exposar els perquès de detalls com la coberta, el títul o les cites que obren cada un dels contes pensats per a llegir amb una sola mà (ja que l'altra sosté una bona copa de qualsevol de la trentena de cellers referenciats en la publicació).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada