dimarts, 13 de desembre del 2011

"La vida tortosina". Un passeig per la Tortosa del segle passat

Us presentem una de les noves obres que estaran al carrer abans que concloga aquest 2011: el primer volum de "La vida tortosina. 1939-1979", de Quimo Panisello.

"La vida tortosina", que comptarà amb un segon volum, és un peculiar recorregut pels comerços, les empreses i les entitats que han marcat la quotidioneïtat de la capital ebrenca al llarg del passat segle XX. Les botigues i els botiguers, els treballadors, les venedores i els anuncis amb què cridar l'atenció dels compradors. Tot partint d'entrevistes, el dissenyador gràfic Quimo Panisello (Tortosa, 1972) trau a la llum una munió d'històries personals que configuren la història tortosina més recent.

L’obra, mitjançant una edició de gran qualitat, cataloga exhaustivament els diferents àmbits de la vida tortosina, alhora que ens proporciona un material gràfic molt atractiu i d’un gran valor històric. Així, el lector hi trobarà fotografies dels fundadors, les instal·lacions de l’època, la imatge corporativa, la propaganda, etc.

Un conjunt d’imatges, aportades majoritàriament per les mateixes famílies vinculades a l’entramat social protagonista del llibre, que ens ajuden a bastir una interpretació solvent de la Tortosa contemporània. Una obra imprescindible, guardonada amb la XI Beca Pepita Martí de Duran que convoca la Fundació Privada Duran-Martí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada