dilluns, 2 de gener del 2012

El més consultat a Onadaedicions.com durant desembre

Els següents títols van ser els més vistos a la pàgina web d'Onadaedicions.com al llarg del passat mes de desembre, tant en ficció com en no ficció.

FICCIÓ

1. Emergència al país de la màgia. El conte nadalenc de Cinta Arasa i Cristina Girol va encapçalar les visites al portal durant desembre. Tot i ser un títol de 2010, aquesta contalla ha esdevingut de nou un regal ben assenyat per a introduir els més menuts a la lectura, de la mà dels personatges més tradicions d'aquestes festes.

2. Vitis vinifera cataloniae. Els relats eròtics per a amants del vi ideats pel castellonenc Vicent Palatsí (2011) s'han col·locat de nou en els llibres més sol·licitats, en part gràcies a les diverses presentacions que s'han dut a terme al llarg d'aquestes setmanes en diversos indrets de les nostres comarques.

3. El regal en la mirada. Una altra novetat de les darreries del 2011, presentada quan s'encetava desembre. En Joan-Baptista Campos (2011) ens aporta la seua visió del Perú, en una novel·la de viatges que recòrre el país dels Andes durant tres setmanes, en un relat que ens transporta per espais com Lima, el Machu Picchu o l'Amaçones.

4. Tres estrelles Michelin. La poesia continua gaudint d'un public fidel que agrada de fruir del gènere. I la producció literària en llengua pròpia ajuda amb un alt nivell, com ara aquest poemari de Joan Adell (2011), amb el qual va guanyar el Ciutat de Sagunt de l'ara ja any passat. Rimes que parlen de temes universals, com el pas del temps o la nostàlgia.

5. Set narracions curtes per a una setmana llarga. Tanca la llista de ficció un altre recull de contes. Al 2010, en Joan Andrés Sorribes guanyava el Vila d'Almassora amb una curiosa col·lecció d'històries curtes que continuen interessant al públic gairebé dos anys després de la seua publicació.

NO FICCIÓ

1. José Vicente Borrás. Memorias de un maestro republicano. Les presentacions dels textos del mestre republicà José Vicente Borràs Castell han prosseguit amb gran èxit al llarg del mes de desembre, i han contribuit a donar a conèixer al públic les vivències d'aquest veí de Càlig, en una obra impulsada per Ángel Rodríguez de Mier (2011) i que ens descobreix una de les tantes històries personals que es van viure a les nostres comarques durant els dificils anys de guerra i posguerra.

2. Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló. Un autor universal com Vicent Andrés Estellés i la seua herència cultural en camps com la literatura o la música són una de les bases d'aquest complet llibre-CD que hi posa la cirereta a les Jornades Estellesianes celebrades a Benicarló al 2010. Francesc Delcastillo, Carme Alonso, Pepa Àlvarez i Òscar Coll, junt al treball de Ximo Caffarena en el cançoner (2011) són els artífexs d'una de les obres més originals en abordar la vida i l'obra del de Burjassot.

3. La vida tortosina. Volum I. Tot just s'han complert els deu dies des de la seua exitosa presentació a Tortosa i ja ha esdevingut una de les obres més sol·licitades. El public ha reconegut la feinada de Quimo Panisello (2011) a l'hora de recopilar ingent i acurada informació, tant visual com escrita, sobre les empreses, comerços i entitats que van conformar, durant la meitat del segle XX, la Tortosa quotidiana que coneixem avui.

4. Josep Anton Baixeras, literatura i acció cívica. Diversos estudiosos, coordinats per Magí Sunyer (2011) aborden aspectes de la tasca cultural i intel·lectual d'aquest tarragoní, qui va destacat com a escriptor, traductor i activista durant la segona meitat del segle passat.

5. La cuina del mercat de Vinaròs. El cuiner Juanjo Roda (2010) ens porta una selecció de receptes configurades amb ingredients que podem trobar en un mercat tradicional, com en aquest cas, el de Vinaròs. Des dels entrants a les postres, l'autor combina la cuina cassolana amb innovacions a l'abast de tothom. En Dani Miralles posa les imatges que il·lustren el receptari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada